ست کردن رنگ لباس را به طور کامل به شما آموزش می دهیم تا بدون دغدغه و با سلیقه شخصی هماهنگی در تن پوش هایتان را بیشر کنید و جذاب تر و شیک تر از قبل لباس بپوشید.

ست کردن لباس در اصطلاح به معنای انتخاب درست و هماهنگ رنگ بین اجزای تن پوش از بالا تنه و پایین تنه گرفته تا سربند و کیف و کفش است. ممکن است یک بلوز بنفش زیبا با شلواری سبز که خودش به تنهایی جذاب است ناهماهنگ باشد اما هرکدام از آنها در ترکیب با لباسی از طیف رنگ های مکمل خود زیبایی شان دوچندان خواهد شد.


رنگ ها را بشناسیم تا اصول ست کردن از خاطرمان نرود

برای آنکه در ست کردن لباس هایمان راحت باشیم، شناخت اولیه رنگ ها و دنیایشان بسیار کارگشاست. رنگ ها دنیای بسیار وسیع و البته جذابی دارند.

 

رنگ های اصلی چیستند؟

رنگ‌های اصلی شامل سه رنگ قرمز، زرد و آبی هستند. این رنگ‌ها در اصطلاح خالص اند، یعنی از ترکیب هیچ دو یا چند رنگ دیگری به دست نمی‌آیند. اگر سه رنگ اصلی را با هم مخلوط کنیم نتیجه کار رنگ خاکستری تیره یا سیاه یا قهوه‌ای به دست می آید.

 


رنگ‌های ثانویه چه هستند؟

از ترکیب مساوی دو رنگ اصلی رنگ‌های ثانویه به دست می‌آید. سه رنگ نارنجی، سبز و بنفش رنگ‌های ثانویه هستند.

 

رنگ مکمل چیست؟

رنگ های مکمل به دو رنگی می گویند که در ظاهر متضاد یکدیگرند و از ترکیب آنها اصطلاحا رنگ های خنثی مثل سیاه، سفید یا خاکستری به دست می آید. طبق فرضیه رنگ اگر رنگ های مکمل در دو سطح تقریبا برابر با یکدیگر کنار هم قرار گیرند چشم با دیدن آنها احساس آرامش می کند و عواطف ناظر به حسی خاص و ویژه ای تحریک نمی شود. شاید به همین دلیل است که با دیدن رنگ های مکمل کنار یکدیگر علاوه بر آنکه خاصیت رنگی آنها تشدید می شود، احساس آرامش می کنیم. اگرچه با ترکیب رنگ های مکمل رنگ های خنثی درست می شوند اما اگر دو رنگ مکمل در کنار هم قرار گیرند خاصیت رنگین بودن همدیگر را تشدید می کنند.

  

چرخه رنگ ایتن فوت آخر کوزه گری

چرخه رنگی ایتن، به طور کلی طیف گسترده ای رنگ هاست. این چرخه رنگی سه رنگ اصلی دارد که در صورت ترکیب با یکدیگر طیف های متفاوتی می سازد و این چرخه گسترده و کاربردی را ایجاد می کنند. این سه رنگ، زرد، قرمز و ابی هستند که با ترکیب یکدیگر هایی گوناگون را ایجاد می کنند. از ترکیب زرد و قرمز، رنگ نارنجی به وجود می اید. ترکیب قرمز و ابی رنگ بنفش را می سازند و از ترکیب ابی و زرد رنگ سبز به وجود می اید. در حقیقت، تکامل و ترکیب رنگ ها به وجود اورنده این چرخه با این تنوع طیف هستند. این رنگ ها تقریبا متفاوت تر و شناخته شده تر هستند. اما این ترکیبات در همین مرحله نیز طیف متنوع تری را شامل می شود. به طور مثال، آبی و سبز، رنگ فیروزه ای را می سازند. رنگ صورتی از ترکیب قرمز و سفید به دست می اید. قرمز و بنفش نیز رنگ ارغوانی را می سازند.

در چرخه رنگی ایتن رنگ های مکمل روبروی یکدیگر قرار دارند. با در ذهن داشتن یا در دسترس بودن این چرخه رنگی به راحتی می توانید رنگ لباس های خود را به طور اصولی با هم ست و همخوان کنید.

  

نکات مهم برای ست رنگ ها

سفید و سیاه؛ رنگ‌هایی برای تمام فصول

سفید و سیاه را می‌توانید در کنار هر رنگی استفاده کنید. از نظر متخصصان و طراحان، سفید و مشکی رنگی ندارند. سفید محصول نبودن ترکیبات رنگی با بیشترین درخشندگی است. در نقطه مقابل، سیاه از ترکیب تمام رنگ‌ها با بیشترین حد تیرگی به‌وجود آمده است. این دو رنگ تنها رنگ‌هایی هستند که با تمام رنگ‌ها هماهنگی دارند؛ درواقع استثناهایی هستند که قواعد ترکیب رنگ را به چالش می‌کشند. سفید در کنار هر رنگی قرار بگیرد، این قابلیت را دارد که رنگ را بارزتر کند و جلوه بیشتری به آن بدهد؛ در مقابل مشکی تندی و تیزی رنگ‌ها را می‌گیرد.

 

قرمز؛ جذاب ِ خطرناک

قرمز قابلیت جور شدن با سفید، مشکی، قرمز، بنفش، نارنجی و سبز را دارد. وقتی می‌خواهید ست لباسی با رنگ قرمز بسازید، بهترین کار این است که از ترکیبات مختلف قرمز استفاده کنید یعنی رنگ‌هایی مثل بنفش که قرمز در آن استفاده شده ولی حواس‌تان باشد سراغ تیره و روشن قرمز برای ست کردن و ترکیب نروید. حواس‌تان باشد قرمز را با آبی و زرد ست نکنید؛ این رنگ‌ها فقط زمانی با هم هماهنگ می‌شوند که آبی به سمت بنفش و زرد به سمت نارنجی متمایل شده باشد.


آبی آبی آرامش

رنگ آبی با سفید، مشکی، آبی، سبز، بنفش و نارنجی هماهنگ می‌شود. رنگ مکمل آبی، نارنجی است و قرار گرفتن این دو رنگ در کنار هم نارنجی را تشدید می‌کند. دقت کنید آبی را با زرد و قرمز ست نکنید، فقط در صورتی می‌توانید ست کنید که قرمزتان به بنفش و زردتان به سبز نزدیک باشد.

  

زرد؛ مراقبت ویژه می خواهد

زرد با رنگ‌های سفید، مشکی، زرد، سبز، نارنجی و بنفش هماهنگی دارد اما در کل رنگ سختی برای ست کردن است چون تند و آتشین است. به شما توصیه می‌کنیم برای ست کردن از سایه‌های ملایم‌تر این رنگ استفاده کنید و به هیچ‌عنوان سراغ زرد نئون یا شبرنگ نروید چون به‌شدت مشکل‌زاست. رنگ‌های مشابه زرد، نارنجی و سبز هستند.

مکمل رنگ زرد، بنفش است اما کنار هم قرار دادن این دو رنگ، احتیاط و دقت زیادی می‌خواهد. هیچ کدام نباید از دیگری درخشان‌تر و تند‌تر باشد چون از لحاظ بصری، تاثیر نامطلوبی دارد.

 

سبز ِ سبزم ریشه دارم

سبز با رنگ‌های سفید، مشکی، سبز، آبی، زرد و قرمز هارمونی دارد. در یک نگاه کلی، سبز رنگ پرکاربرد و به دردبخوری است به شرط اینکه از ترکیبات صحیح آن استفاده شود. اگر شما از ترکیبات سبزی استفاده کنید که در طبیعت یافت می‌شود مثل خاکی، زیتونی، زمردی و... این امکان را دارید که آن را با هر رنگی ست کنید.

رنگ مکمل سبز، قرمز است. این دو در کنار هم ترکیب ایده‌آلی هستند اگر نخواهید از طیف تند و آتشین هر دو استفاده کنید. حواس‌تان باشد سبز با بنفش و نارنجی هماهنگی ندارد مگر اینکه بنفش نزدیک به آبی و نارنجی نزدیک به زرد باشد.

  

بنفش باشکوه؛ رنگ سال 2022

همانطور که می دانید با شروع هر سال میلادی رنگ مد آن سال اعلام می شود. رنگ بنفش رنگ سال 2022 میلادی است.

رنگ بنفش با مشکی، سفید، بنفش، قرمز، آبی و زرد هماهنگی دارد. رنگ بنفش با همان دستورالعملی که برای رنگ آبی گفتیم قابل استفاده است. اگر از سایه‌های تیره‌تر بنفش استفاده می‌کنید، کارتان راحت است. طیف‌های مختلف قرمز و آبی با بنفش هماهنگی دارند و می‌توانید از تیره و روشن این رنگ برای کامل کردن یک ست استفاده کنید.

مکمل رنگ بنفش، زرد است ولی باید با یک درجه درخشندگی انتخاب شوند چون اگر تندی یکی از دیگر بیشتر باشد، باعث می‌شود جلوه دیگری گرفته و تصویر ناخوشایندی ایجاد شود؛ پس بهتر است ملایم‌ها را با هم و تندها را با هم به کار ببرید.

 

نارنجی؛ جذاب دیدنی

سفید، مشکی، نارنجی، قرمز، آبی و زرد، رنگ‌های هماهنگ با نارنجی هستند. نارنجی، یکی دیگر از رنگ‌های خطرناک در پوشش است چون به‌شدت این توانایی را دارد که ستی نامتوازن ایجاد کند. برای فرار از این اتفاق پیشنهاد می‌کنیم به جای نارنجی تند از سایه‌های روشن‌تر و تیره‌تر این رنگ استفاده کنید و آن را در کنار رنگ‌هایی چون قرمز و نارنجی به کار ببرید.

قهوه‌ای رنگی است که از نارنجی به‌وجود آمده و به همین دلیل به‌خوبی با آن ترکیب می‌شود. رنگ مکمل نارنجی، آبی است ولی از ترکیبات آبی استفاده کنید که نتیجه نهایی ست شما خیلی پر زرق و برق نباشد.